AB JENARO

AB Jenaro grundades 1985 av Bernth Jensen och Göran Aronsson. En kombination av deras efternamn blev inspirationen till företagets namn. Från den redan existerade Stockholmslyktan utvecklade de Kungslyktan.

Företaget tillverkar och erbjuder utebelysning i form av lyktor tillsammans med armaturer i gjutjärn. Jenaros olika lyktor finns representerade på flera ställen i Sverige, vid allt från kommunala, statliga och kyrkliga förvaltningar till  privatpersoner med äldre och större fastigheter. De olika armaturerna gör att lyktorna finns monterade som bland annat gatubelysning, fasadbelysning och trädgårdsbelysning.

2008 tog syskonen Sören och Peter Lundberg över företaget och har sedan dess fört utvecklingen av Jenaro och tillverkningen av Kungslyktan vidare.

Goda kontakter med ljusdesigners och belysningsarkitekter har det senaste året resulterat i leveranser till speciella projekt i bland annat Stockholm, Eskilstuna och Piteå.

Jenaro har sedan lång tid tillbaka etablerad kontakt med ett av branschens större företag beträffande gjutna artiklar för utomhusmiljö.

Lager och logistik

Peter Lundberg

Logistik

Produktion och produktutveckling

Sören Lundberg

Tillverkning